Varivo od zelenih mahuna poslužite kao glavno jelo uz svježu salatu ili kruh te uživajte u ukusnoj i zdravoj kombinaciji povrća i začina.
Varivo od zelenih mahuna poslužite kao glavno jelo uz svježu salatu ili kruh te uživajte u ukusnoj i zdravoj kombinaciji povrća i začina.
Sastojci:
400 g zelenih mahuna
1 luk
2 krumpira
2 češnja češnjaka
1 šalica povrtnog temeljca
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica brašna
Sol, papar i začini po ukusu
Svježi peršin za posipanje
Kada pripremate varivo od zelenih mahuna, najprije u velikom loncu, zagrijte maslinovo ulje na srednje niskoj vatri. Ukoliko nemate maslinovo ulje, možete koristiti i biljno.
Kada je temperatura ulja dovoljno visoka, dodajte sitno nasjeckani luk i dinstajte ga dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte i sitno nasjeckani češnjak i kratko pržite, miješajući sastojke kuhačom.
Dodajte narezane krumpire i mahune te kratko propržite. Posipajte brašno preko povrća i dobro promiješajte kako bi se sve sjedinilo.
Ulijte povrtni temeljac, dodajte začine po ukusu i pustite da zavrije. Nakon što je varivo od zelenih mahuna zavrilo, smanjite temperaturu i polako kuhajte varivo dok krumpiri i mahune ne omekšaju.
Nakon što je jelo gotovo, poslužite varivo ukrašeno svježim peršinom.
400 g zelenih mahuna
1 luk
2 krumpira
2 češnja češnjaka
1 šalica povrtnog temeljca
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica brašna
Sol, papar i začini po ukusu
Svježi peršin za posipanje
Kada pripremate varivo od zelenih mahuna, najprije u velikom loncu, zagrijte maslinovo ulje na srednje niskoj vatri. Ukoliko nemate maslinovo ulje, možete koristiti i biljno.
Kada je temperatura ulja dovoljno visoka, dodajte sitno nasjeckani luk i dinstajte ga dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte i sitno nasjeckani češnjak i kratko pržite, miješajući sastojke kuhačom.
Dodajte narezane krumpire i mahune te kratko propržite. Posipajte brašno preko povrća i dobro promiješajte kako bi se sve sjedinilo.
Ulijte povrtni temeljac, dodajte začine po ukusu i pustite da zavrije. Nakon što je varivo od zelenih mahuna zavrilo, smanjite temperaturu i polako kuhajte varivo dok krumpiri i mahune ne omekšaju.
Nakon što je jelo gotovo, poslužite varivo ukrašeno svježim peršinom.