Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako na pravilan način pripremiti sočni svinjski kare?

Trebate pripremiti obiteljski ručak ali nemate ideja? Svinjski kare je uvijek dobar odabir. Saznajte kako pripremiti svinjski kare koji će vas oduševiti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Svinjski kare je dio svinjskog mesa koji se sastoji od mišića leđa, a obično se prodaje u obliku velikog komada mesa s kostima ili bez njih. Svinjski kare je popularno meso za pečenje jer ima nisku razinu masti i dobar okus. Sastojci potrebni da se pripremi svinjski kare su:

1 svinjski kare (2-2,5 kg)

2 žlice soli

1 žlica papra

1 žlica češnjaka u prahu

1 žlica sušenog timijana

2 žlice maslinovog ulja

Za ovaj način kako pripremiti svinjski kare najprije zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjeli pomiješajte sol, papar, češnjak u prahu i timijan. Svinjski kare operite i osušite papirnatim ručnikom. Maslinovim uljem premažite svinjski kare i pospite mješavinom soli i začina sa svih strana. Stavite svinjski kare u posudu za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu.

Pecite 15 minuta na 200°C, zatim smanjite temperaturu na 160°C i pecite još 1,5-2 sata, ovisno o debljini komada mesa. Provjerite je li svinjski kare pečen tako da umetnete termometar u najdeblji dio mesa - temperatura bi trebala biti 63°C. Ovaj način akko pripremiti svinjski kare već je gotov. Izvadite svinjski kare iz pećnice i ostavite da odmara 10-15 minuta prije nego što ga narežete i poslužite. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike