Svinjski kare je dio svinjskog mesa koji se sastoji od mišića leđa, a obično se prodaje u obliku velikog komada mesa s kostima ili bez njih. Svinjski kare je popularno meso za pečenje jer ima nisku razinu masti i dobar okus. Sastojci potrebni da se pripremi svinjski kare su:
- 1 svinjski kare (2-2,5 kg)
- 2 žlice soli
- 1 žlica papra
- 1 žlica češnjaka u prahu
- 1 žlica sušenog timijana
- 2 žlice maslinovog ulja
Za ovaj način kako pripremiti svinjski kare najprije zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjeli pomiješajte sol, papar, češnjak u prahu i timijan. Svinjski kare operite i osušite papirnatim ručnikom. Maslinovim uljem premažite svinjski kare i pospite mješavinom soli i začina sa svih strana. Stavite svinjski kare u posudu za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu.
Pecite 15 minuta na 200°C, zatim smanjite temperaturu na 160°C i pecite još 1,5-2 sata, ovisno o debljini komada mesa. Provjerite je li svinjski kare pečen tako da umetnete termometar u najdeblji dio mesa - temperatura bi trebala biti 63°C. Ovaj način akko pripremiti svinjski kare već je gotov. Izvadite svinjski kare iz pećnice i ostavite da odmara 10-15 minuta prije nego što ga narežete i poslužite. Dobar tek!