Tajna pripreme svinjskih rebra je u tome da ih pečete poklopljena barem dva do tri sata na niskoj temperaturi. Time ćete dobiti mekana rebarca čije će meso s kosti lako padati.
Kako bi dobro pripremili svinjska rebra, slijedite naredne upute i nećete pogriješiti. Prvo uklonite membranu, a zatim za obje strane obilato začinite solju i paprom.
Naravno, možete dodati i začine po svojoj želji kako bi dobili puninu okusa. Svinjska rebra pokrijte aluminijskom folijom i pecite na niskoj temperaturi od 135 C.
Neka se svinjska rebra peku 2 i pol do 4 sata odnosno sve dok ne omekšaju. Za kraj pripreme, prelijte svinjska rebra umakom za roštilj i pecite još nekoliko minuta kako bi se umak karamelizirao.
Koristite bilo koji umak za roštilj koji vam se sviđa, no možete isprobati i slatko-ljuti umak koji se sastoji od kečapa, smeđeg šećera, čili umaka i začina.
Time su vaša rebarca spremna za kušanje i uživanje.