Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Jela s vrganjima /

Kako pripremiti sušene vrganje?

Od sušenih vrganja mogu se pripremiti vrlo ukusna jela. Kako pripremiti sušene vrganje?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sušeni vrganji su specijalitet i postoje brojni recepti za pripremu sušenih vrganja. Kako pripremiti sušene vrganje? Priprema sušenih vrganja je jednostavna i brza, a rezultat je ukusno glavno jelo.

Sastojci za pripremu sušenih vrganja:

1 luk

2 češnja češnjaka

1 žlica maslaca

2 žlice maslinovog ulja

1 šalica riže

3 šalice vode

1 šalica sušenih vrganja

3/4 šalice ribanog parmezana

Kako pripremiti sušenje vrganje:

Stavite vodu u veliki lonac i zakuhajte, kako biste bili spremni za pripremanje sušenih vrganja. Dodajte sušene vrganje i pirjajte.

U međuvremenu, u drugom velikom loncu zagrijte maslinovo ulje i maslac na srednje jakoj vatri prije nego što dodate luk. Stalno miješajte dok se luk ne počne karamelizirati. Dodajte češnjak, miješajući još jednu minutu. Nakon toga dodajte i rižu, dobro promiješajte s lukom i češnjakom.

Lonac s rižom držite na srednje jakoj vatri. U rižu dodavajte temeljac od gljiva malo po malo, čekajući da se upije prije nego što dodate još jednu punu žlicu. Trebao bi polako početi postajati sve deblji i kremastiji.

Kad je riža kuhana, umiješajte sušene vrganje i parmezan. Začinite po želji, poklopite i ostavite nekoliko minuta da riža popije višak tekućine. Tekućina bi trebala biti mutna pa dodajte još malo vode ako želite.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike