Sušeni vrganji su specijalitet i postoje brojni recepti za pripremu sušenih vrganja. Kako pripremiti sušene vrganje? Priprema sušenih vrganja je jednostavna i brza, a rezultat je ukusno glavno jelo.
Sastojci za pripremu sušenih vrganja:
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 šalica riže
- 3 šalice vode
- 1 šalica sušenih vrganja
- 3/4 šalice ribanog parmezana
Kako pripremiti sušenje vrganje:
Stavite vodu u veliki lonac i zakuhajte, kako biste bili spremni za pripremanje sušenih vrganja. Dodajte sušene vrganje i pirjajte.
U međuvremenu, u drugom velikom loncu zagrijte maslinovo ulje i maslac na srednje jakoj vatri prije nego što dodate luk. Stalno miješajte dok se luk ne počne karamelizirati. Dodajte češnjak, miješajući još jednu minutu. Nakon toga dodajte i rižu, dobro promiješajte s lukom i češnjakom.
Lonac s rižom držite na srednje jakoj vatri. U rižu dodavajte temeljac od gljiva malo po malo, čekajući da se upije prije nego što dodate još jednu punu žlicu. Trebao bi polako početi postajati sve deblji i kremastiji.
Kad je riža kuhana, umiješajte sušene vrganje i parmezan. Začinite po želji, poklopite i ostavite nekoliko minuta da riža popije višak tekućine. Tekućina bi trebala biti mutna pa dodajte još malo vode ako želite.