Sunčanice su ukusne i sočne gljive koje treba pripremiti na pravilan način. Kako pripremiti sunčanice?
Sastojci za pripremu sunčanica:
- 600 g sunčanica
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol, po želji
Kako pripremiti sunčanice:
U tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sunčanice koje ste prethodno narezali na manje komade i sve zajedno promiješajte. Smanjite vatru na srednju jačinu. Sunčanice začinite sa soli.
Nakon što se gljive zagriju do određene točke, počet će otpuštati vlagu. Obratite pažnju da stavite na umjerenu vatru kako bi sunčanice bile dovoljno vruće da puste vlagu, ali ne tako vruće da previše porumene ili se osuše.
Kada gljive prepuste većinu vlage, maknite ih s vatre, na oko pet do deset minuta. Za što bolji okus vaših sunčanica umiješajte malo maslaca, pospite soli, paprom ili peršinom. Jelo sa sunčanicama je gotovo i poslužite ga dok je još toplo.