Recept /

Kako pripremiti sunčanice za ukusan ručak

Image
Foto: Pixabay

Sunčanice su vrlo ukusne gljive, a njihova priprema ne zahtijeva puno truda. Kako pripremiti sunčanice?

4.2.2022.
15:36
Pixabay
VOYO logo

Sunčanice su ukusne i sočne gljive koje treba pripremiti na pravilan način. Kako pripremiti sunčanice?

Sastojci za pripremu sunčanica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 600 g sunčanica
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol, po želji

Kako pripremiti sunčanice:

U tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sunčanice koje ste prethodno narezali na manje komade i sve zajedno promiješajte. Smanjite vatru na srednju jačinu. Sunčanice začinite sa soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se gljive zagriju do određene točke, počet će otpuštati vlagu. Obratite pažnju da stavite na umjerenu vatru kako bi sunčanice bile dovoljno vruće da puste vlagu, ali ne tako vruće da previše porumene ili se osuše.

Kada gljive prepuste većinu vlage, maknite ih s vatre, na oko pet do deset minuta. Za što bolji okus vaših sunčanica umiješajte malo maslaca, pospite soli, paprom ili peršinom. Jelo sa sunčanicama je gotovo i poslužite ga dok je još toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo