Kako biste pravilno pripremili piletinu za roštilj potrebni su vam ekstra djevičansko maslinovo ulje, svježe iscijeđeni sok od limuna, balzamični ocat, sojin umak, smeđi šećer, Worcestershire umak, češnjak, sol i papar. U marinadu za pripremu piletine za roštilj potrebno je također dodati i začine.
Ekstra djevičansko maslinovo ulje održava piletinu dodatno vlažnom i sočnom. Svježi limunov sok i balzamični ocat razgrađuju vlakna u piletini kako bi ona postala još mekanija. Soja umak i Worcestershire umak piletini daju dubinu okusa.
Smeđi šećer dodaje bogatu slatkoću i omogućava piletini stvaranje lijepe korice na roštilju. Svi sastojci funkcioniraju zajedno u odličnom skladu i omogućavaju izvrsnu pripremu piletine za roštilj.
Ključno je ostaviti piletinu da se marinira najmanje 30 minuta. Ukoliko koristite pileća prsa, potrebno ih je probosti vilicom po cijelom dijelu kako bi marinada mogla prodrijeti u piletinu te bi samim time ona postala sočnija. Idealno vrijeme mariniranja za roštilj je četiri do pet sati.