Recept i priprema /

Kako pripremiti pileći gulaš s tjesteninom?

Image
Foto: Pixabay

Pileći gulaš s tjesteninom razgalit će vaše okusne pupoljke. Kako pripremiti pileći gulaš s tjesteninom?

1.7.2023.
14:32
Pixabay
VOYO logo

Pileći gulaš s tjesteninom je neobična, ali iznimno ukusna kombinacija koja će vas oduševiti.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g pilećeg mesa
  • 1 veliki luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 2 paprike
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice brašna
  • 400 ml pilećeg temeljca
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 1 žlica paprike
  • 1 žličica suhog timijana
  • Sol i papar po ukusu
  • 250 g tjestenine po izboru

Kada se odlučite za pripremu pilećeg gulaša s tjesteninom, u prvom koraku, u velikoj tavi ili loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak te ih pržite dok ne postanu mekani i lagano zlatno smeđi.

Dodajte pileće meso u tavu i pržite ga dok ne poprimi zlatno smeđu boju sa svih strana. Dodajte brašno i dobro promiješajte kako biste prekrili meso i povrće tankim slojem brašna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubacite i papriku, mrkvu, papriku, timijan, sol i papar te dobro promiješajte. Svim navedenim sastojcima dodajte pileći temeljac i pasiranu rajčicu. Smanjite vatru i pustite da pileći gulaš lagano krčka oko 30-40 minuta, dok meso ne postane mekano i sočno.

U međuvremenu, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ali ostavite je al dente.

Ocijedite tjesteninu i dodajte je u gulaš. Neka se zajedno kuhaju još pet do deset minuta kako bi se okusi sjedinili. Pileći gulaš s tjesteninom poslužite dok je još topao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo