Pileći gulaš s tjesteninom je neobična, ali iznimno ukusna kombinacija koja će vas oduševiti.
Sastojci:
- 500 g pilećeg mesa
- 1 veliki luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 mrkve
- 2 paprike
- 2 žlice ulja
- 2 žlice brašna
- 400 ml pilećeg temeljca
- 200 ml pasirane rajčice
- 1 žlica paprike
- 1 žličica suhog timijana
- Sol i papar po ukusu
- 250 g tjestenine po izboru
Kada se odlučite za pripremu pilećeg gulaša s tjesteninom, u prvom koraku, u velikoj tavi ili loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak te ih pržite dok ne postanu mekani i lagano zlatno smeđi.
Dodajte pileće meso u tavu i pržite ga dok ne poprimi zlatno smeđu boju sa svih strana. Dodajte brašno i dobro promiješajte kako biste prekrili meso i povrće tankim slojem brašna.
Ubacite i papriku, mrkvu, papriku, timijan, sol i papar te dobro promiješajte. Svim navedenim sastojcima dodajte pileći temeljac i pasiranu rajčicu. Smanjite vatru i pustite da pileći gulaš lagano krčka oko 30-40 minuta, dok meso ne postane mekano i sočno.
U međuvremenu, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ali ostavite je al dente.
Ocijedite tjesteninu i dodajte je u gulaš. Neka se zajedno kuhaju još pet do deset minuta kako bi se okusi sjedinili. Pileći gulaš s tjesteninom poslužite dok je još topao.