Privilna priprema odojka za pečenje vrlo je važna kako bi rezultat bilo ukusno jelo. Kako pripremiti odjojak za pečenje? Odojka nije potrebno posebno pripremati, potrebno ga je dobro zasoliti.
Prije pečenja odojka, zasolite odojak u mješavini vode, soli i drugih začina. Salamura bi trebala sadržavati uglavnom sol i vodu, s oko četiri šalice soli do pet galona vode. Možete dodati i šećer i začine kao što su korijander, crni papar u zrnu, lovor, timijan, čili paprika i protisnuti češnjak. Začine prilagodite ukusu.
Nakon što zasolite odojak za pečenje, pažljivo oštrim nožem zarežite kožu odojka u obliku velikog ukrštenog dijamantnog uzorka. Alternativno, probušite male rupe po cijeloj koži odojka vrhom oštrog noža, kao da probijate krumpir. S bilo kojom metodom, pazite samo da prodrete u kožu, a ne da probijete sloj masti ispod.
Nakon što zarežete kožu odojka, jako začinite životinju solju i paprom.. Budući da ima puno mesa, a odojak će se polako kuhati, nemojte se bojati upotrijebiti ono što vam se čini kao previše soli. Dodajte onoliko papra koliko želite.
Nakon što ste pripremili odojka možete krenuti s pečenjem.