Krema od višanja i pudinga je ukusna te se lijepo slaže s raznim vrstama biskvita. Možete je iskoristiti i na kreativan način kao desert u čaši. Pratite recept i pripremite ukusnu voćnu kremu od višanja i pudinga.
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 50 g šećera
- 500 g svježih ili smrznutih višanja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200 ml slatkog vrhnja
Za kremu od višanja i pudinga, u posudi pomiješajte mlijeko, šećer i puding dok se zajedno ne sjedine. Stavite posudu na srednje jaku vatru i miješajte dok se puding ne zgusne, oko pet do sedam minuta.
Maknite posudu s vatre i ostavite puding da se ohladi na sobnoj temperaturi. Očistite višnje od koštica i stavite ih u posudu zajedno s ekstraktom vanilije.
Nakon toga stavite posudu na srednje jaku vatru i kuhajte dok se višnje ne omekšaju i puste sok. Maknite posudu s vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Istucite slatko vrhnje dok ne postane čvrsto. Za kremu od višanja i pudinga, u ohlađeni puding dodajte kuhane višnje i sok, te ih pireom za pire krumpir izmiksajte u glatku smjesu.
Dodajte istučeno slatko vrhnje u smjesu pudinga i višanja i nježno promiješajte dok se sve ne sjedini.Kremu stavite u hladnjak dok se ne stisne i postane hladna. Kada se krema od višanja i pudinga dobro ohladi, možete je poslužiti.