Praktični savjeti /

Kako prepoznati pokvareno meso?

Image
Foto: Pixabay

Pokvareno meso možemo prepoznati pomoću tri glavna parametra. Saznajte kako prepoznati pokvareno meso.

12.8.2022.
11:39
Pixabay
VOYO logo

Kako biste prepoznali pokvareno meso uzmite u obzir koliko je dugo meso bilo u hladnjaku. Preporuča se da se sirova perad i sirovo mljeveno crveno meso ostave u hladnjaku prije upotrebe 1 do 2 dana. Crveno meso koje je izrezano za pečenje, odreske ili kotlete može trajati oko 3 do 5 dana prije upotrebe, a kuhano meso ili perad može trajati oko 3 do 4 dana u hladnjaku.

Ako vaše meso nije predugo stajalo u hladnjaku i još uvijek niste sigurni je li sigurno za jelo, razmislite o ove tri stvari. Evo kako prepoznati pokvareno meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miris je prva stvar koja vam može pomoći kako prepoznati pokvareno meso. Možda je najbrži način da saznate je li vaše meso preko brda da razmotrite kako miriše. Pokvareno meso će imati poseban, oštar miris od kojeg će vam se lice naježiti.

Tekstura je još jedna stvar koja vam može pomoći prepoznati pokvareno meso. Osim neugodnog mirisa, pokvareno meso može biti ljepljivo ili sluzavo na dodir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako kako biste prepoznali pokvareno meso obratite pozornost na boju. Pokvareno meso također će doživjeti blagu promjenu boje. Perad bi trebala biti bilo koje boje od plavkasto-bijele do žute. Sirova svinjetina je sivkasto-ružičasta. Ali ako bilo koji dio vašeg mesa postane zelen ili zelenkasto-smeđi, vrijeme je da ga takoreći bacite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo