Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Praktični savjeti /

Kako prepoznati pokvareno meso?

Pokvareno meso možemo prepoznati pomoću tri glavna parametra. Saznajte kako prepoznati pokvareno meso.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako biste prepoznali pokvareno meso uzmite u obzir koliko je dugo meso bilo u hladnjaku. Preporuča se da se sirova perad i sirovo mljeveno crveno meso ostave u hladnjaku prije upotrebe 1 do 2 dana. Crveno meso koje je izrezano za pečenje, odreske ili kotlete može trajati oko 3 do 5 dana prije upotrebe, a kuhano meso ili perad može trajati oko 3 do 4 dana u hladnjaku.

Ako vaše meso nije predugo stajalo u hladnjaku i još uvijek niste sigurni je li sigurno za jelo, razmislite o ove tri stvari. Evo kako prepoznati pokvareno meso.

Miris je prva stvar koja vam može pomoći kako prepoznati pokvareno meso. Možda je najbrži način da saznate je li vaše meso preko brda da razmotrite kako miriše. Pokvareno meso će imati poseban, oštar miris od kojeg će vam se lice naježiti.

Tekstura je još jedna stvar koja vam može pomoći prepoznati pokvareno meso. Osim neugodnog mirisa, pokvareno meso može biti ljepljivo ili sluzavo na dodir.

Isto tako kako biste prepoznali pokvareno meso obratite pozornost na boju. Pokvareno meso također će doživjeti blagu promjenu boje. Perad bi trebala biti bilo koje boje od plavkasto-bijele do žute. Sirova svinjetina je sivkasto-ružičasta. Ali ako bilo koji dio vašeg mesa postane zelen ili zelenkasto-smeđi, vrijeme je da ga takoreći bacite.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike