Ovdje pronađite korak-po-korak recept za pripremu savršeno hrskavih pilećih krilaca kod kuće. Evo kako pržiti pileća krilca.
Sastojci:
- 2 kilograma pilećih krilaca, podijeljena
- sol, po ukusu
- svježi mljeveni crni papar, po ukusu
- 150 g brašna
- biljno ulje za prženje
Kako pržiti pileća krilca?
Operite i osušite pileća krilca laganim tapkanjem. Obilno začinite piletinu solju i crnim paprom. Nakon toga, uronite krilca u brašno, uklonite višak brašna i ostavite sa strane.
U većem loncu ili fritezi zagrijte ulje na temperaturi od približno 190°C. Pržite pileća krilca u manjim količinama dok ne dobiju zlatno smeđu boju, što obično traje oko 8 do 10 minuta. Višak ulja lagano otresite i prenesite krilca na papirnate ubruse kako bi se višak ulja ocijenio. Nastavite proces prženja piletine u serijama sve dok sva krilca ne budu lijepo pečena.
Na kraju poslužite topla pileća krilca uz omiljeni umak za potpuni užitak. Od sada ste sigurni kako pržiti pileća krilca.