Recept i priprema /

Kako pravilno ispeći biftek?

Image
Foto: Pixabay

Biftek je meso vrhunske kvalitete i stoga je bitno kako pravilno ispeći biftek. Kako pravilno ispeći biftek kako bi on bio sočan i mekan?

10.4.2022.
11:09
Pixabay
VOYO logo

Kako biste pravilno ispekli biftek vrlo je važno pravilno pripremiti biftek za pečenje. Prvi korak kako pravilno ispeći biftek je u temperaturi bifteka. Ostavite da odstoji izvan hladnjaka oko 30 minuta dok zagrijete pećnicu. Ovaj korak je neizbježan jer tako biftek neće biti žilav i suh, već sočan i ukusan.

Sljedeći način kako pravilno ispeći biftek je zagrijavanje tave prije stavljanja bifteka na nju. Ako počnete s hladnom tavom, meso će poprimiti neukusnu nijansu i bit će potpuno jedne note u teksturi. Tavu možete ugrijati u pećnici ili jednostavno zagrijati na štednjaku na vatri te s malo ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju kako pravilno ispeći biftek jest pravilno začinjavanje. Utrljajte malo maslinovog ulja na meso, a zatim upotrijebite sol i mljeveni crni papar. Ne morate se bojati da ćete previše začiniti vaš biftek jer će većina soli i papra ispariti dok se biftek peče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo