Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako pravilno ispeći biftek?

Biftek je meso vrhunske kvalitete i stoga je bitno kako pravilno ispeći biftek. Kako pravilno ispeći biftek kako bi on bio sočan i mekan?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako biste pravilno ispekli biftek vrlo je važno pravilno pripremiti biftek za pečenje. Prvi korak kako pravilno ispeći biftek je u temperaturi bifteka. Ostavite da odstoji izvan hladnjaka oko 30 minuta dok zagrijete pećnicu. Ovaj korak je neizbježan jer tako biftek neće biti žilav i suh, već sočan i ukusan.

Sljedeći način kako pravilno ispeći biftek je zagrijavanje tave prije stavljanja bifteka na nju. Ako počnete s hladnom tavom, meso će poprimiti neukusnu nijansu i bit će potpuno jedne note u teksturi. Tavu možete ugrijati u pećnici ili jednostavno zagrijati na štednjaku na vatri te s malo ulja.

I na kraju kako pravilno ispeći biftek jest pravilno začinjavanje. Utrljajte malo maslinovog ulja na meso, a zatim upotrijebite sol i mljeveni crni papar. Ne morate se bojati da ćete previše začiniti vaš biftek jer će većina soli i papra ispariti dok se biftek peče.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike