Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Praktični savjeti kako omekšati svinjsko meso

Tvrdo meso noćna je mora svakog pravog gurmana. Kako omekšati svinjsko meso?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako biste omekšali svinjsko meso, ne želite ga istući i pretvoriti meso u kašu, ali lagano lupanje hrapavim rubom bata za meso učinit će dovoljno. Ako ga nemate, možete lagano zarezati površinu nožem ili vilicom izdubiti sitne rupe u mesu.

Korištenje kiselih sastojaka poput limunovog soka ili octa ne samo da svinjskom mesu dodaje okus, već i razgrađuje čvrste proteine, pružajući mesu omekšavanje prije termičke obrade.

Bilo da ga marinirate ili ne, barem posolite meso prije kuhanja. Sol izvlači vlagu iz unutrašnjosti mesa, koncentrirajući okuse i stvarajući prirodnu salamuru.

Znate da djeluje jer će omekšano meso poprimiti dublju, crvenu boju. Za razliku od marinada, meso možete posoliti do 24 sata unaprijed.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike