Play ponuda

Praktični savjeti / Stari kruh nemojte bacati, saznajte kako omekšati stari kruh

Image
Foto: Pixabay

Zanima vas kako omekšati stari kruh? Donosimo načine kako omekšati stari kruh.

30.9.2021.
11:26
Pixabay
Play ponuda

Što možete učiniti s kruhom tvrdim kao kamen? Postoji bezbroj recepata koji iskorištavaju ustajali kruh - ili možete upotrijebiti jednu od ovih jednostavnih tehnika da ga brzo omekšate. Jedna od tih tehnika jest da jednostavno zagrijete kruh u pećnici.

Zagrijte pećnicu na 200° ili čak 220°. Zalijte kruh vodom, ne pretjerano, bitno je da bude malo vlažan. Stavite na lim za pečenje i stavite u pećnicu na 5-10 minuta. Nakon što ga izvadite iz pećnice kruh će biti kao iz pekare. Isto tako postoji još jedan super brzi trik pomoću kojeg možete omekšati stari kruh.

Ovaj put trebat će vam mikrovalna pećnica i voda. Ponovno je potrebno zaliti kruh vodom, ali naravno opet to ne smije biti pretjerano te ga stavite u mikrovalnu pećnicu. Pojačajte temperaturu na maksimalnu i uključite na svega 10 sekundi. Nakon toga vaš kruh će biti kao da je svježe napravljen. Isto tako ako imate malo više vremena od kruha možete napraviti specijalitet s maslacem.

Narežite stari kruh na kriške. Zatim svaku krišku namažite maslacem. Povrh toga možete dodati i začinsko bilje po želji. Možete staviti i malo češnjaka ako ste ljubitelj. Zatim te kriške poslažite u tepsiju.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite svega 5 10 minuta. Upravo ste napravili super užinu od starog kruha. To je bilo par načina kako omekšati stari kruh. Dobar tek!

Play ponuda
Play ponuda