Još jedan način kako bi očistili šparoge je da spustite šparoge u kipuću vodu kako biste oslobodili zarobljene pijeske.
Također možete obrijati vanjsku koru kako biste uklonili prljavštinu ili pijesak zarobljen ispod lišća.
Slijedite korake kako biste uspješno očistili šparoge:
- Isperite stabljike šparoga pod hladnom vodom. Isperite najtanji kraj gdje se pijesak može jako dobro sakriti.
- Uzmite jednu stabljiku šparoga i jednom rukom držite sredinu. Palcem i kažiprstom druge ruke držite čvrsti kraj stabljike. Lagano savijte stabljiku šparoga prema dolje, tako da žilavi kraj pukne. Svim očišćenim šparogama odrežite krajeve.
- Otvorenu kuhinjsku krpu položite na radnu površinu. Očišćene šparoge rasporedite po ručniku u jednom sloju. Položite drugu kuhinjsku krpu preko šparoga i njome nježno trljajte po šparogama. Trebale bi se sušiti dok se motaju između 2 ručnika.
- Iskoristite ili spremite šparoge. Očišćene i orezane šparoge možete upotrijebiti odmah. Šparoge ispecite u pećnici, pirjajte ih na ploči štednjaka ili ih stavite na roštilj.
Očišćene šparoge možete čuvati i u hladnjaku 3 do 4 dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa