Domaći proizvod /

Kako napraviti vinski ocat?

Image
Foto: Pixabay

Gotovo svaka salata nezamisliva je bez vinskog octa, a možete ga napraviti i kod kuće. Kako napraviti vinski ocat?

11.2.2022.
11:05
Pixabay
VOYO logo

Domaći vinski ocat je najbolji ocat. Kako napraviti vinski ocat? Prvi korak za dobivanje vinskog octa je da pomiješate vino i ocat u staklenoj posudi. Na površinu stavite gazu ili čistu kuhinjsku krpu. Posudu na kraju učvrstite gumicom.

Ostavite da odstoji na tamnom mjestu, povremeno miješajući i kušajući, svakih nekoliko dana, dok ne dobije potpuni octeni okus. Proces dobivanja vinskog octa može potrajati od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usput bi mogao zaudarati nekako čudno, možda poput alkohola. Neka vas takav miris ne preplaši jer ste na dobrom putu. Kada vaš vinski ocat dosegne željenu kiselost tada ga flaširajte.

Izlijte tri četvrtine vinskog octa u čistu, hermetički zatvorenu bocu sa što manje praznog prostora. Možete ga staviti da odleži u boci gdje bi se njegovi aroma i okus trebali nastaviti s vremenom poboljšavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo