Umak uz pohano meso upotpunit će ovo glavno jelo. Pripremite egzotičan umak za pohano meso i uživajte u ukusnim zalogajima. Kako napraviti umak za pohano meso?
Sastojci za umak za pohano meso:
- ¾ šalice meda
- ⅓ šalice soja umaka
- ¼ šalice tamno smeđeg šećera
- ¼ šalice soka od ananasa
- 1 limun
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 žličica mljevenog crnog papra
- ¼ žličice kajenske paprike
- ½ žličice paprike
- ¼ žličice češnjaka u prahu
Kako napraviti umak za pohano meso:
Kako biste napravili ukusan umak za pohano meso pomiješajte med, sojin umak, sok od ananasa i limuna, jabučni ocat, maslinovo ulje, smeđi šećer i začine u loncu srednje veličine, na srednje laganoj vatri.
Povremeno promiješajte sastojke vašeg umaka za pohano meso, kako se ne bi zalijepili za dno vaše posude. Miješajte sve dok umak ne počne ključati, a zatim smanjite vatru da zakuha i kuhajte nepoklopljeno 15 minuta ili dok se smjesa ne pretvori u sirup.
Nakon što ste završili s termičkom obradom, najbolje će biti da pripremljeni umak za pohano meso ohladite u hladnjaku na nekoliko sati, a zatim ga možete poslužiti sa svježe pečenim pohanim mesom i uživajte u bogatstvu okusa.