Ako više niste zadovoljni s klasičnim pečenim krumpirom, pravo je vrijeme da probate aromatizirani krumpir. Aromatizirani krumpir nije ništa drugo nego li pečeni krumpir, no okusom se potpuno razlikuje. To je zbog toga što je aromatizirani krumpir obogaćen dodatnim začinskim aromama zbog kojih će vam to postati jedno od najdražih jela.
Za aromatizirani krumpir trebate:
- 1 kg mladog krumpira
- Sol, papar
- Par režnjeva češnjaka
- Ružmarin
- Svježi bosiljak
- Maslinovo ulje
- Limun
Aromatizirani krumpir prema se tako da krumpire dobro operete te stavite kuhati u posoljenu vodu. Kada zavri, krumpir kuhajte još 15 minuta. Za to vrijeme narežite limun, očistite češnjak. Krumpir ocijedite te stavite na papir za pečenje u lim i dodajte ružmarin, bosiljak, češnjak i limun. Sve dobro posolite i popaprite te pomiješajte. Za kraj prelijte s nekoliko kapi maslinova ulja. Pecite tako pripremljeni krumpir u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta. Kada otvorite pećnicu, aromatizirani krumpir će vas osvojiti mirisom, a kasnije i okusom.