Recept i priprema /

Kako napraviti dobar i ukusan temeljac?

Image
Foto: Pixabay

Temeljac već sa nekoliko sastojaka možete pripremiti sami kod kuće. Pripremljeni temeljac možete koristiti za razna jela.

16.9.2022.
11:35
Pixabay
VOYO logo

Kako bi napravili pileći temeljac stavite pileće kosti u veliki lonac i prelijte hladnom vodom. Zagrijte na laganoj vatri i uklonite nastali talog. Dolijte još hladne vode.

Povrće nasjeckajte na velike jednolične komade – premali će se raspasti tijekom dugog kuhanja. Dodajte povrće i ponovno zakuhajte ali pazite da vam jako ne kipi. Regulirajte toplinu tako da se pojavi samo nekoliko mjehurića tijekom zagrijavanja. Redovito dodavajte još vode. Kuhajte sve sastojke poklopljene 3 do 4 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je temeljac kuhan, procijedite ga. Nakon cijeđenja dodajte tekućinu od temeljca ponovno u lonac i prokuhajte kako bi pojačali okus. Temeljac nakon pripreme možete zamrznuti i pospremiti za buduće korištenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo