Domaći sok od jabuke najbolji je sok od jabuke. Kako napraviti domaći sok od jabuke bez konzervansa? Recept za pripremu soka od jabuke je vrlo jednostavan i potrebno vam je svega nekoliko sastojaka kako biste napravili sok od jabuke.
Sastojci za sok od jabuke:
- jabuke
- voda
- šećer
Kako napraviti sok od jabuke:
Počnite s pranjem, a zatim izvadite jezgru kako biste uklonili sjemenke. Jabuke narežite na ploške. Jabuke nije potrebno guliti.
Dodajte jabuke u lonac i dodajte toliko vode da ih samo prekrije. Previše vode i imat ćete prilično razrijeđen sok.
Jabuke polako kuhajte oko 20-25 minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Stavite filter za kavu ili komad gaze u cjedilo i stavite preko zdjele.
Vrući sok polako sipajte u fino cjedilo i lagano zgnječite jabuke. Sok će se filtrirati kroz dno u vašu zdjelu, dok će kaša od jabuka ostati iza. Stavite kašu u posebnu posudu za kasnije. Ponavljajte ovaj postupak dok sav vaš sok ne bude u zdjeli.
Zasladit sok od jabuke prema želji i ako je prejak razrijedite ga s malo vode. S obzirom da nema u soku konzervansa, najbolje ga je iskoristiti u roku od tjedan dana.