Francuska je poznata po svojim slanim pitama diljem cijelog svijeta, ali manje je poznato da najslavnija pita, Quiche Lorraine. Quiche je ukusno jelo koje se sastoji od korica tijesta punjenih jajaima, mlijekom ili vrhnjem i sirom, mesom, plodovima mora ili povrćem. Quiche se može poslužiti vruć ili hladan. Sastavni je dio francuske kuhinje, ali je vrlo popularan i u drugim zemljama, posebno kao party hrana.
Ivana Perić Rabhi, food blogerica koja stoji izaFrancuski začin na hrvatski način, zadnjih deset godina živi na relaciji Hrvatska - Francuska i strasna je ljubiteljica kuhanja od malih nogu.
Kad je prvi put probala francusku autohtonu kuhinju, bila joj pomalo čudna. No, ubrzo je naučila uživati u hrani kao prava Francuskinja, a sad svoju ljubav prema fancuskoj kuhinji dijeli i s nama. Pogledajte u njezinom videu kako jednostavno napraviti Quiche s porilukom:
Ivanu Perić Rabhi možete pratiti na Instagramu, Facebooku i YouTube-u
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!