Riblji specijaliteti / Kako napraviti odlične slane inćune?

Image

Zanima vas kako napraviti slane inćune? Donosimo odgovor na pitanje kako napraviti slane inćune.

13.9.2021.
12:44
VOYO logo

Kako napraviti slane inćune? Postoje posebna pravila u postupku pripreme slanih inćuna saznajte kako nastaju najbolji slani inćuni.

Sastojci za pripremu slanih inćuna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • inćuni
  • sol
  • maslinovo ulje

Kako napraviti slane inćune?

Inćune očistite uklanjanjem utrobe i glavica, a zatim isperite trbušnu šupljinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte sloj morske soli na dno staklene posude u koju želite pohraniti inćune.

Dodajte sloj inćuna, zatim još jedan sloj morske soli, a zatim još inćuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavite s raslojavanjem dok ne potrošite sve inćune, a završite sa slojem soli, pazeći da u potpunosti pokrijete svu ribu.

Kako biste bili sigurni da su sve ribe dobro očuvane, pomiješajte šaržu otopine salamure. To se postiže dodavanjem soli u toplu vodu i otapanjem što je moguće više soli u njoj. Kad pripremite otopinu salamure, prelijte je po inćunima i posolite, samo ih prekrijte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrijte posudu i ostavite je u hladnjaku oko 3 mjeseca. (Da, dobro ste pročitali!)

Nakon što prođu 3 mjeseca, možete početi pregledavati svoje inćune. Sada ni trebali imati svijetlosmeđu boju mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklonite nekoliko inćuna iz soli.

Uklonite kralježnicu iz inćuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći fileti inćuna sušeni u soli jednostavni su za pripremu, zdravi su i vrlo ukusni.

Filete inćuna dodajte u zdjelu sa svježom vodom. Iako ih možete odmah pojesti, obično su preslane ako ih prethodno ne ostavite u slanoj vodi nakratko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sat ili dva provjerite ima li inćuna slanosti. Ako vam se ipak čine preslanima, možda biste htjeli promijeniti vodu i ostaviti ih još sat ili dva. Ovaj dio ovisi o tome koliko su slani inćuni postali slani i vašem ukusu.

Kad inćuni dosegnu željenu razinu slanosti, osušite ih na pamučnom ili papirnatom ubrusu i stavite u posudu u koju ih želite pohraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelijte ekstra djevičanskim maslinovim uljem i gotovi ste!

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo