Riblji specijaliteti /

Kako napraviti odlične slane inćune?

Image

Zanima vas kako napraviti slane inćune? Donosimo odgovor na pitanje kako napraviti slane inćune.

13.9.2021.
12:44
VOYO logo

Kako napraviti slane inćune? Postoje posebna pravila u postupku pripreme slanih inćuna saznajte kako nastaju najbolji slani inćuni.

Sastojci za pripremu slanih inćuna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • inćuni
  • sol
  • maslinovo ulje

Kako napraviti slane inćune?

Inćune očistite uklanjanjem utrobe i glavica, a zatim isperite trbušnu šupljinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte sloj morske soli na dno staklene posude u koju želite pohraniti inćune.

Dodajte sloj inćuna, zatim još jedan sloj morske soli, a zatim još inćuna.

Nastavite s raslojavanjem dok ne potrošite sve inćune, a završite sa slojem soli, pazeći da u potpunosti pokrijete svu ribu.

Kako biste bili sigurni da su sve ribe dobro očuvane, pomiješajte šaržu otopine salamure. To se postiže dodavanjem soli u toplu vodu i otapanjem što je moguće više soli u njoj. Kad pripremite otopinu salamure, prelijte je po inćunima i posolite, samo ih prekrijte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrijte posudu i ostavite je u hladnjaku oko 3 mjeseca. (Da, dobro ste pročitali!)

Nakon što prođu 3 mjeseca, možete početi pregledavati svoje inćune. Sada ni trebali imati svijetlosmeđu boju mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklonite nekoliko inćuna iz soli.

Uklonite kralježnicu iz inćuna.

Domaći fileti inćuna sušeni u soli jednostavni su za pripremu, zdravi su i vrlo ukusni.

Filete inćuna dodajte u zdjelu sa svježom vodom. Iako ih možete odmah pojesti, obično su preslane ako ih prethodno ne ostavite u slanoj vodi nakratko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sat ili dva provjerite ima li inćuna slanosti. Ako vam se ipak čine preslanima, možda biste htjeli promijeniti vodu i ostaviti ih još sat ili dva. Ovaj dio ovisi o tome koliko su slani inćuni postali slani i vašem ukusu.

Kad inćuni dosegnu željenu razinu slanosti, osušite ih na pamučnom ili papirnatom ubrusu i stavite u posudu u koju ih želite pohraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelijte ekstra djevičanskim maslinovim uljem i gotovi ste!

Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo