Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako napraviti ukusne i sočne ražnjiće?

Vani je sunčano vrijeme i želite napraviti roštilj s ražnjićima? U prilogu donosimo način pripreme ražnjića.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Najbolji ražnjići su oni s roštilja. Kako napraviti ražnjiće? Ražnjiće prilagodite svom ukusu i napravite ražnjiće od namirnica koje volite. Ražnjići mogu biti samo od povrća ili samo od mesa, a mogu biti i kombinacija povrća i mesa.

Sastojci za ražnjiće:

Meso po izboru

Povrće po izboru

prstohvat soli

prstohvat papra

mljevena paprika

drveni ražnjići

maslinovo ulje

Kako napraviti ražnjiće:

1. Izabrano meso isijecite na trakice, samo pripazite da trakice ne budu predugačke.

2. Povrće isijecite na manje komade kako bi ih lakše natakli na ražnjiće.

3. Naložite vatru, i kada od vatre ostane samo žar možete pripremati ražnjiće.

4. Meso premažite maslinovim ulje i potom ga začinite sa solju i paprom. Papriku koristite po vašem ukusu.

5. Na drvene štapiće naizmjenice nabadajte komad mesa pa komad povrća. Trakice mesa nabadajte tako da meso ne visi sa ražnjića. Povrće također premažite s malo ulja kako bi se smanjila šansa da zagori.

6. Pecite ovisno o debljini mesa i veličini komada povrća, inače je to desetak minuta u idealnim uvijetima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike