Recept i priprema / Kako napraviti ukusne i sočne ražnjiće?

Image
Foto: Pixabay

Vani je sunčano vrijeme i želite napraviti roštilj s ražnjićima? U prilogu donosimo način pripreme ražnjića.

5.4.2022.
11:57
Pixabay
VOYO logo

Najbolji ražnjići su oni s roštilja. Kako napraviti ražnjiće? Ražnjiće prilagodite svom ukusu i napravite ražnjiće od namirnica koje volite. Ražnjići mogu biti samo od povrća ili samo od mesa, a mogu biti i kombinacija povrća i mesa.

Sastojci za ražnjiće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Meso po izboru
  • Povrće po izboru
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • mljevena paprika
  • drveni ražnjići
  • maslinovo ulje

Kako napraviti ražnjiće:

1. Izabrano meso isijecite na trakice, samo pripazite da trakice ne budu predugačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Povrće isijecite na manje komade kako bi ih lakše natakli na ražnjiće.

3. Naložite vatru, i kada od vatre ostane samo žar možete pripremati ražnjiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Meso premažite maslinovim ulje i potom ga začinite sa solju i paprom. Papriku koristite po vašem ukusu.

5. Na drvene štapiće naizmjenice nabadajte komad mesa pa komad povrća. Trakice mesa nabadajte tako da meso ne visi sa ražnjića. Povrće također premažite s malo ulja kako bi se smanjila šansa da zagori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Pecite ovisno o debljini mesa i veličini komada povrća, inače je to desetak minuta u idealnim uvijetima.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo