Najbolji ražnjići su oni s roštilja. Kako napraviti ražnjiće? Ražnjiće prilagodite svom ukusu i napravite ražnjiće od namirnica koje volite. Ražnjići mogu biti samo od povrća ili samo od mesa, a mogu biti i kombinacija povrća i mesa.
Sastojci za ražnjiće:
- Meso po izboru
- Povrće po izboru
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- mljevena paprika
- drveni ražnjići
- maslinovo ulje
Kako napraviti ražnjiće:
1. Izabrano meso isijecite na trakice, samo pripazite da trakice ne budu predugačke.
2. Povrće isijecite na manje komade kako bi ih lakše natakli na ražnjiće.
3. Naložite vatru, i kada od vatre ostane samo žar možete pripremati ražnjiće.
4. Meso premažite maslinovim ulje i potom ga začinite sa solju i paprom. Papriku koristite po vašem ukusu.
5. Na drvene štapiće naizmjenice nabadajte komad mesa pa komad povrća. Trakice mesa nabadajte tako da meso ne visi sa ražnjića. Povrće također premažite s malo ulja kako bi se smanjila šansa da zagori.
6. Pecite ovisno o debljini mesa i veličini komada povrća, inače je to desetak minuta u idealnim uvijetima.