Recept / Kako napraviti poširano jaje?

Image
Foto: Pixabay

Nikada niste radili poširana jaja i odlučili ste ih napraviti. Kako napraviti poširano jaje?

19.2.2022.
13:01
Pixabay
VOYO logo

Ako ste odlučili raditi poširana jaja najprije provjerite jesu li jaja svježa. Svježa jaja imaju deblji bjelanjak u blizini žumanjka koji će bolje držati okrugli oblik dok se kuha.

Koliko je jaje svježe možete reći ako ga stavite u čašu vode i ako leži vodoravno na dnu, vrlo je svjež, no ako počne plutati ili stajati na glavi manje je svjež. Ako vam jaje nije tako svježe, razbijte ga u malu zdjelu i ocijedite bjelanjak. Kako napraviti poširano jaje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razbijte jaje u zdjelu ili na tanjurić. Dodajte kap octa u vodu u tavi ako želite. Zakuhajte posudu s vodom napunjenu najmanje 5 cm duboko. Nemojte dodavati sol jer to može razbiti bjelanjak. Promiješajte vodu da stvorite blagi vrtlog koji će pomoći da se bjelanjak omota oko žumanjka. Polako ubacite jaje u sredinu.

Pobrinite se da je vatra dovoljno slaba, trebali bi se dizati samo mali mjehurići. Kuhajte 3-4 minute ili dok se bijela boja ne stegne kako bi napravili poširano jaje. Izvadite poširano jaje žlicom i ocijedite na kuhinjskom papiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno ćete biti zadovoljni kako ste napravili svoje poširano jaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo