Nakon što ste odabrali pravi krumpir za pomfrit, najprije ih ogulite, a nakon toga očistite krumpire te ih ostavite da se potpuno osuše. Krumpir narežite na tanke, ravne kriške. Debele kriške su također ukusne, ali neće biti hrskave.
Želite bez friteze dobiti pomfrit koji je hrskav izvana, a kremast iznutra. Jedan od koraka u postizanju toga je smanjenje količine škroba u krumpiru natapanjem u vodu. Namačite krumpire oko 15 minuta. Zatim ih ocijedite i potpuno osušite.
Najčešći začini za pomfrit su češnjak u prahu, paprika i crni papar. Koje god začine odabrali, nemojte dodavati sol dok krumpirići nisu gotovi. Sol ispušta vodu koja će smanjiti hrskavost pomfrita.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. To sprječava lijepljenje pomfrita za pladanj i pomaže mu da postane hrskav. Poredajte krumpiriće u jednom sloju i pazite da ima mjesta između njih. Pecite pomfrit 30 minuta i shvatit ćete da se može dobiti savršeni pomfrit i bez friteze.
Drugi način kako možete napraviti pomfrit bez friteze je da ga pečete u dubokom ulju. Ulijte u duboku posudu puno ulja i pustite da se dobro zagrije. Ulje mora biti jako vruće prije nego što u njega dodate krumpir. Nakon što se ulje dobro zagrije polako dodajte dobro osušeni krumpir i pecite nekoliko minuta. Važno je da u ulje stavite osušeni krumpir kako ulje ne bi prskalo.
Pomfrit posolite i poslužite. Stoga ako nemate fitezu, bez problema možete napraviti i pomfrit bez friteze.