Kuharica /

Kako napraviti nadjev od višanja?

Image
Foto: Pixabay

Probudite svoje nepce i sami napravite ukusan nadjev od višanja uz recept koji smo pripremili za vas. Otkrijte našu tajnu kako pripremiti nadjev od višanja.

6.3.2023.
12:23
Pixabay
VOYO logo

Samostalno pripremite ukusan nadjev od višanja, prekrasne crvenkaste boje i kiselkastog okusa s kojim jednostavno ne možete pogriješiti.

Nadjev od višanja sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 šalice svježih višanja
  • 1 šalica šećera
  • ¼ šalice vode
  • 2 žlice limunovog soka
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • Prstohvat soli
  • 2 žlice maslaca

Kako biste pripremili nadjev od višanja za vaše slastice, pratite sljedeće upute:

Uzmite srednje veliki lonac i dodajte u njega narezane višnje, šećer, vodu, limunov sok i sol. Sve zajedno zagrijavajte na srednjoj vatri uz konstantno miješanje. Kada se šećer otopi i smjesa prokuha, smanjite vatru i kuhajte i dalje na laganoj vatri još 5 minuta sve zajedno dok višnje ne omekšaju i otpuste sok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U maloj zdjelici pomiješajte kukuruzni škrob sa žlicom vode dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Sada ulijte smjesu kukuruznog škroba u lonac s višnjama i sve zajedno dobro promiješajte.

Nastavite sve kuhati na laganoj vatri dok se nadjev ne zgusne. Tada skinite lonac s vatre i dodajte maslac, miješajući smjesu dok se maslac u potpunosti ne otopi i ne sjedini s nadjevom. Ostavite da se nadjev malo ohladi i spreman je za punjenje vaših omiljenih poslastica.

Ovaj nadjev možete koristiti za pripremu pita, kolača, palačinki ili bilo koje druge slastice kojoj želite dodati slatkoću i blagu kiselost višanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo