Samostalno pripremite ukusan nadjev od višanja, prekrasne crvenkaste boje i kiselkastog okusa s kojim jednostavno ne možete pogriješiti.
Nadjev od višanja sastojci:
- 4 šalice svježih višanja
- 1 šalica šećera
- ¼ šalice vode
- 2 žlice limunovog soka
- 3 žlice kukuruznog škroba
- Prstohvat soli
- 2 žlice maslaca
Kako biste pripremili nadjev od višanja za vaše slastice, pratite sljedeće upute:
Uzmite srednje veliki lonac i dodajte u njega narezane višnje, šećer, vodu, limunov sok i sol. Sve zajedno zagrijavajte na srednjoj vatri uz konstantno miješanje. Kada se šećer otopi i smjesa prokuha, smanjite vatru i kuhajte i dalje na laganoj vatri još 5 minuta sve zajedno dok višnje ne omekšaju i otpuste sok.
U maloj zdjelici pomiješajte kukuruzni škrob sa žlicom vode dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Sada ulijte smjesu kukuruznog škroba u lonac s višnjama i sve zajedno dobro promiješajte.
Nastavite sve kuhati na laganoj vatri dok se nadjev ne zgusne. Tada skinite lonac s vatre i dodajte maslac, miješajući smjesu dok se maslac u potpunosti ne otopi i ne sjedini s nadjevom. Ostavite da se nadjev malo ohladi i spreman je za punjenje vaših omiljenih poslastica.
Ovaj nadjev možete koristiti za pripremu pita, kolača, palačinki ili bilo koje druge slastice kojoj želite dodati slatkoću i blagu kiselost višanja.