Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako napraviti nadjev od višanja?

Probudite svoje nepce i sami napravite ukusan nadjev od višanja uz recept koji smo pripremili za vas. Otkrijte našu tajnu kako pripremiti nadjev od višanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Samostalno pripremite ukusan nadjev od višanja, prekrasne crvenkaste boje i kiselkastog okusa s kojim jednostavno ne možete pogriješiti.

Nadjev od višanja sastojci:

4 šalice svježih višanja

1 šalica šećera

¼ šalice vode

2 žlice limunovog soka

3 žlice kukuruznog škroba

Prstohvat soli

2 žlice maslaca

Kako biste pripremili nadjev od višanja za vaše slastice, pratite sljedeće upute:

Uzmite srednje veliki lonac i dodajte u njega narezane višnje, šećer, vodu, limunov sok i sol. Sve zajedno zagrijavajte na srednjoj vatri uz konstantno miješanje. Kada se šećer otopi i smjesa prokuha, smanjite vatru i kuhajte i dalje na laganoj vatri još 5 minuta sve zajedno dok višnje ne omekšaju i otpuste sok.

U maloj zdjelici pomiješajte kukuruzni škrob sa žlicom vode dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Sada ulijte smjesu kukuruznog škroba u lonac s višnjama i sve zajedno dobro promiješajte.

Nastavite sve kuhati na laganoj vatri dok se nadjev ne zgusne. Tada skinite lonac s vatre i dodajte maslac, miješajući smjesu dok se maslac u potpunosti ne otopi i ne sjedini s nadjevom. Ostavite da se nadjev malo ohladi i spreman je za punjenje vaših omiljenih poslastica.

Ovaj nadjev možete koristiti za pripremu pita, kolača, palačinki ili bilo koje druge slastice kojoj želite dodati slatkoću i blagu kiselost višanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike