Domaći ljuti umak najbolji je ljuti umak jer ga možete prilagoditi vlastitom ukusu. Kako napraviti ljuti umak?
Sastojci za ljuti umak:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 220 g čili papričica
- 3 češnja češnjaka, oguljena
- 6 g soli
- 1/4 šalice vode
- 1/4 šalice jabučnog octa
Kako napraviti ljuti umak:
Dodajte paprike, režnjeve češnjaka, sol i vodu u tavu. Obradite dok ne postignete teksturu zrnaste salse. Prebacite u čistu staklenu posudu i prekrijte gazom. Ostavite na pultu na sobnoj temperaturi 24-48 sati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon 1-2 dana umiješajte jabučni ocat. Ostavite na pultu, pokriveno gazom 5-7 dana. Nakon 1 tjedna prebacite u blender i izmiksajte dok ne postane glatko. Ako je jako gusto dodajte još vode da se razrijedi.
Umak možete procijediti i spremiti ga u staklenke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa