Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako napraviti ljuti umak?

Napravite ljuti umak od čili papričica. Donosimo recept kako jednostavno napraviti ljuti umak.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Domaći ljuti umak najbolji je ljuti umak jer ga možete prilagoditi vlastitom ukusu. Kako napraviti ljuti umak?

Sastojci za ljuti umak:

220 g čili papričica

3 češnja češnjaka, oguljena

6 g soli

1/4 šalice vode

1/4 šalice jabučnog octa

Kako napraviti ljuti umak:

Dodajte paprike, režnjeve češnjaka, sol i vodu u tavu. Obradite dok ne postignete teksturu zrnaste salse. Prebacite u čistu staklenu posudu i prekrijte gazom. Ostavite na pultu na sobnoj temperaturi 24-48 sati.

Nakon 1-2 dana umiješajte jabučni ocat. Ostavite na pultu, pokriveno gazom 5-7 dana. Nakon 1 tjedna prebacite u blender i izmiksajte dok ne postane glatko. Ako je jako gusto dodajte još vode da se razrijedi.

Umak možete procijediti i spremiti ga u staklenke.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike