Postoji stotine načina kako napraviti lazanje, a većina ih uključuje izradu domaćih kora. S obzirom da priprema kora zna potrajati, donosimo način kako napraviti lazanje s gotovim korama koje možete kupiti.
Sastojci potrebni zai lazanje sa gotovim korama su:
- gotove kore za lazanje
- maslinovo ulje
- 1 kg mljevene junetinu
- 4 češnja češnjaka
- 2 žličice sušenog origana
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- 2 staklenke marinara umaka
- 800 ml punomasnog mlijeka
- pola šalice svježe naribanog parmezana
- nasjeckani peršin
- 1 veliko jaje
- 1 kg mozzarelle
Kako napraviti lazanje sa gotovim korama:
Zagrijate pećnicu na 180°C. U velikom loncu na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Pržite mljevenu govedinu dok ne više ne bude ružičasta, lomeći drvenom žlicom. Maknite s vatre i ocijedite masnoću. Vratite govedinu u tavu i dodajte češnjak i origano te pržite, miješajući, 1 minutu. Posolite i popaprite, pa dodajte marinaru i miješajte dok se ne zagrije.
Sljedeći korak načina kako napraviti lazanje s gotovim korama je miješanje punomasnog mlijeka, parmezana, peršina i jaja u velikoj zdjeli. Zatim u velikoj posudi za tepsiju ravnomjerno rasporedite gotove kore za lazanje, zatim sloj mljevene junetine u umaku, sloj smjese od parmezana i sloj mozarelle. Ponavljajte dok vam ne postane sastojaka.
Lazanje sa gotovim korama pokrijte folijom i pecite 15 minuta, a zatim maknite foliju te pecite nepokriveno 18 do 20 minuta na 200°C. Vaše lazanje sa gotovim korama su gotove i spremne za posluživanje.