Iako se smatra da s lisnatim tijestom mogu raditi samo kulinarski majstori, ipak nije tako.
Sastojci za kiflice od lisnatog tijesta:
1½ žlice mljevenog cimeta
3 žlice šećera
320 g gotovog lisnatog tijesta
brašno, za posipanje
1 srednje jaje
50 g šećera u prahu
Kako napraviti kiflice od lisnatog tijesta:
Za pripremu kiflica od lisnatog tijesta zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i veliki pleh obložite papirom za pečenje. Pomiješajte cimet i šećer u maloj posudi. Razvijte lisnato tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini, a zatim ga pospite mješavinom cimet šećera.
Nježno poravnajte smjesu cimet šećera stražnjom stranom žlice tako da gotovo potpuno prekrije tijesto, ostavljajući rub od jednog centimetra na jednoj od kraćih strana. Premažite malo tučenog jajeta preko izloženog ruba tijesta.
Zarolajte tijesto s kraće strane u čvrsti kolut bez obruba. Nježno pritisnite uzduž ruba opranog jajetom da se zatvori, a zatim narežite na 12 jednakih krugova. Rolice cimeta posložite na pripremljenu tepsiju tako da ih postavite jednu na drugu tako da se samo dodiruju.
Preostalim razmućenim jajetom premažite vrhove i strane tijesta, zatim pecite 15-18 minuta dok ne porumene i ne narastu. Ostavite da se kiflice od lisnatog tijesta ohlade na plehu desetak minuta.
Pomiješajte šećer u prahu s 1½ žličice vode u maloj posudi dok ne dobijete gustu glazuru koja lako curi sa žlice. Ovim pokapajte tople lisnate kiflice i odmah poslužite.