U hladnu zimsku večer nema ugodnijeg mirisa od onog kuhanog vina koji dopire iz kuhinje. Zrak pun začina, voća i alkohola, prenosi vas do onih veselih Božića iz knjiga ili filmova, a kako napraviti dobro kuhano vino? Pročitajte u nastavku.
Za kuhanje vina najčešće će vam trebati ovo: vino, naranče, cimet, klinčić i nekakav zaslađivač poput šećera, meda ili javorovog sirupa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako većina preferira crno vino, možete naravno kuhati i bijelo vino.
Evo jednog primjera recepta kako napraviti dobro kuhano vino:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- u veliki lonac stavite vino, cimet, klinčić i šećer i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta do vrenja
- smanjite jačinu vatre i kuhajte još oko 30 minuta na laganoj vatri da bi se svi okusi bolje sjedinili
- maknite lonac s vatre i procijedite sadržaj
- toplo vino poslužite u šalicama uz dodatak po želji ( naranča, med…)
- uživajte u kuhanom vinu!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa