Ne znate kako napraviti čokoladne ukrase za tortu? Na pravom ste mjestu jer nisu potrebne posebne vještine ili oprema. Napravite čokoladni „kavez“ i savršeno ukrasite tortu.
Za početak pripreme čokoladnog ukrasa za tortu morate pripremiti papir od voska. Izmjerite opseg torte i izrežite 2 trake papira za tu dužinu. Koristeći ravnalo i olovku, nacrtajte 2 linije na trakama od papira za smjernice. Kako bi napravili čokoladni ukras za tortu morate otopiti čokoladu, stoga stavite nasjeckanu čokoladu i kokosovo ulje u srednju silikonsku (ili plastičnu) zdjelu.
Grijte u mikrovalnoj pećnici 30 sekundi na 50% snage. Zatim dobro promiješajte i vratite na 15 sekundi na 50% snage i tako sve dok se čokolada potpuno ne otopi, dobro miješajući između. Otopljenu čokoladu prebacite u vrećicu s okruglim vrhom. Kako bi pripremili dizajn za čokoladni ukras za tortu počnite postavljati svoj dizajn unutar linija, pazeći da je dovoljno debeo. Pretanke linije bit će previše krhke. Stavite čokoladu na oko 3 minute na sobnu temperaturu ili dok ne postane čvrsta, ali još uvijek savitljiva. Pažljivo podignite voštanu traku s čokoladnim dizajnom i omotajte oko matirane torte.
Ponovite s drugom stranom. Pažljivo odlijepite voštani papir kako bi napravili čokoladni ukras za tortu. Čokoladni ukras je gotov, možete ga staviti na tortu.