Recept za čips /

Kako napraviti čips od krumpira - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Gotovo da ne prođe niti jedna zabava ni druženje bez čipsa od krumpira. Kako napraviti čips od krumpira?

28.2.2022.
12:20
Pixabay
VOYO logo

Pripremanje domaćeg čipsa zabavno je i jednostavno. Kako zadržati domaći čips hrskavim? Kako bi domaći čips od krumpira ostao hrskav, uklonite višak ulja tako što ćete ga nakon prženja staviti na čiste papirnate ručnike. Zatim pohranite čips u hermetički zatvorenu posudu kako biste spriječili izlaganje vlazi.

Sastojci za čips od krumpira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 srednja krumpira, oguljena i narezana na tanki papir
  • 3 žlice soli
  • litra ulja za duboko prženje

Kako napraviti čips od krumpira:

Stavite kriške krumpira u veliku zdjelu s hladnom vodom dok režete. Ocijedite i isperite, a zatim ponovno napunite posudu vodom i dodajte sol. Pustite da se krumpir namače u slanoj vodi najmanje 30 minuta. Ocijedite, zatim isperite i ponovno ocijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte ulje u fritezi na 185 stupnjeva Celzijusa. Kada počnu dobivati zlatnožutu boju, izvadite ih i ocijedite na papirnatim ručnicima. Nastavite dok se sve kriške ne isprže. Po želji dodatno posolite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo