Pripremanje domaćeg čipsa zabavno je i jednostavno. Kako zadržati domaći čips hrskavim? Kako bi domaći čips od krumpira ostao hrskav, uklonite višak ulja tako što ćete ga nakon prženja staviti na čiste papirnate ručnike. Zatim pohranite čips u hermetički zatvorenu posudu kako biste spriječili izlaganje vlazi.
Sastojci za čips od krumpira:
- 4 srednja krumpira, oguljena i narezana na tanki papir
- 3 žlice soli
- litra ulja za duboko prženje
Kako napraviti čips od krumpira:
Stavite kriške krumpira u veliku zdjelu s hladnom vodom dok režete. Ocijedite i isperite, a zatim ponovno napunite posudu vodom i dodajte sol. Pustite da se krumpir namače u slanoj vodi najmanje 30 minuta. Ocijedite, zatim isperite i ponovno ocijedite.
Zagrijte ulje u fritezi na 185 stupnjeva Celzijusa. Kada počnu dobivati zlatnožutu boju, izvadite ih i ocijedite na papirnatim ručnicima. Nastavite dok se sve kriške ne isprže. Po želji dodatno posolite.