Recept za čips /

Kako napraviti čips od krumpira - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Gotovo da ne prođe niti jedna zabava ni druženje bez čipsa od krumpira. Kako napraviti čips od krumpira?

28.2.2022.
12:20
Pixabay
VOYO logo

Pripremanje domaćeg čipsa zabavno je i jednostavno. Kako zadržati domaći čips hrskavim? Kako bi domaći čips od krumpira ostao hrskav, uklonite višak ulja tako što ćete ga nakon prženja staviti na čiste papirnate ručnike. Zatim pohranite čips u hermetički zatvorenu posudu kako biste spriječili izlaganje vlazi.

Sastojci za čips od krumpira:

  • 4 srednja krumpira, oguljena i narezana na tanki papir
  • 3 žlice soli
  • litra ulja za duboko prženje

Kako napraviti čips od krumpira:

Stavite kriške krumpira u veliku zdjelu s hladnom vodom dok režete. Ocijedite i isperite, a zatim ponovno napunite posudu vodom i dodajte sol. Pustite da se krumpir namače u slanoj vodi najmanje 30 minuta. Ocijedite, zatim isperite i ponovno ocijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte ulje u fritezi na 185 stupnjeva Celzijusa. Kada počnu dobivati zlatnožutu boju, izvadite ih i ocijedite na papirnatim ručnicima. Nastavite dok se sve kriške ne isprže. Po želji dodatno posolite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo