Kuharica /

Kako napraviti brašno od rogača?

Image
Foto: Pixabay

Kako napraviti brašno od rogača? Ne treba dugo da postanete ovisni o okusu rogača, a pogotovo o brašnu od rogača. Ovdje saznajte kako napraviti brašno od rogača.

7.12.2022.
10:59
Pixabay
VOYO logo

Kušajte ga jednom i navukli ste se. A ako ste dovoljno sretni da živite na mjestu gdje rastu rogači, lako ćete napraviti vlastito brašno od rogača kod kuće. Oduzima malo vremena, ali nije teško, a sve se isplati zbog okusa i mirisa svježeg rogača. Evo kako napraviti brašno od rogača-

Nakon što uberete mahune rogača, vratite ih u kuhinju i isperite. Budući da se mahune rogača mogu skupljati sa zemlje, često su malo prašnjave i dobro ih je oprati. Zatim ih stavite u veliki lonac i potpuno prekrijte vodom. Zakuhajte lonac i kuhajte na laganoj vatri 10 do 15 minuta, zatim isključite vatru i ostavite mahune da se namaču 5 – 6 sati ili preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zarežite svaku omekšalu mahunu vodoravno po sredini, otkrivajući vrlo tvrde sjemenke iznutra. Uklonite sjemenke i bacite ih. Sušite podijeljene mahune u limu za pečenje na 50 stupnjeva C onoliko dugo koliko je potrebno da se lako prepolove na dva dijela. Da biste to ubrzali, mahune možete natrgati na komade od jednog inča ili ih grubo nasjeckati u procesoru hrane. Nakon što se komadi dovoljno osuše da puknu, ubacite ih u blender. Upravo ste naučili kako napraviti brašno od rogača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo