Kušajte ga jednom i navukli ste se. A ako ste dovoljno sretni da živite na mjestu gdje rastu rogači, lako ćete napraviti vlastito brašno od rogača kod kuće. Oduzima malo vremena, ali nije teško, a sve se isplati zbog okusa i mirisa svježeg rogača. Evo kako napraviti brašno od rogača-
Nakon što uberete mahune rogača, vratite ih u kuhinju i isperite. Budući da se mahune rogača mogu skupljati sa zemlje, često su malo prašnjave i dobro ih je oprati. Zatim ih stavite u veliki lonac i potpuno prekrijte vodom. Zakuhajte lonac i kuhajte na laganoj vatri 10 do 15 minuta, zatim isključite vatru i ostavite mahune da se namaču 5 – 6 sati ili preko noći.
Zarežite svaku omekšalu mahunu vodoravno po sredini, otkrivajući vrlo tvrde sjemenke iznutra. Uklonite sjemenke i bacite ih. Sušite podijeljene mahune u limu za pečenje na 50 stupnjeva C onoliko dugo koliko je potrebno da se lako prepolove na dva dijela. Da biste to ubrzali, mahune možete natrgati na komade od jednog inča ili ih grubo nasjeckati u procesoru hrane. Nakon što se komadi dovoljno osuše da puknu, ubacite ih u blender. Upravo ste naučili kako napraviti brašno od rogača.