Naučite kako pripremiti grah na štednjaku! Kuhajte ga s vodom i soli te dodajte neke svoje arome u lonac.
Sastojci potrebni kako bi pripremili grah:
- 2 šalice suhog graha
- voda
- sol
Grah stavite u veliku zdjelu i ulijte vode toliko da prekrije grah. Pustite da se grah namače barem 8 sati ili preko noći. Nakon toga ocijedite i dobro isperite.
Stavite grah u veliki lonac i ponovo ga prekrijte s podosta vode. Pustite da se prokuha, a zatim smanjite vatru i pirjajte oko pola sata.
Skinite pjenu i dodajte 2 žličice morske soli i željene arome. Nastavite pirjati grah sve dok ne omekša, oko 2 sata. Ne zaboravite povremeno promiješati.
Vrijeme pripreme će ovisiti o vrsti i svježini graha. Ako grah počinje izgledati suho, dodajte još vode. Kada je grah kuhan, maknite vaše arome i začinite s još soli i papra.
Ovako pripremljeni grah možete čuvati do 5 dana u hladnjaku te nekoliko mjeseci u zamrzivaču.