Recept i priprema / Kako dobro marinirati pileća prsa?

Image
Foto: Pixabay

S obzirom na blag okus piletine, određene marinade se izvrsno uparuju s piletinom. Donosimo kako marinirati pileća prsa.

30.3.2022.
11:24
Pixabay
VOYO logo

Ovisno o tome od čega su napravljene, marinade se mogu koristiti za dodavanje okusa vanjskoj strani piletine i za omekšavanje. Ako marinada uključuje šećer ili sol, to će malo omekšati piletinu, ali ako postoji kiselina kao što je limunov sok ili ocat, mlaćenica ili jogurt, tada će marinada s vremenom promijeniti teksturu vanjske strane piletine.

Prilikom načina kako marinirati pileća prsa morate pripaziti na duljinu mariniranja. Što dulje ostavite kiselu marinadu da djeluje na piletini, to će se tekstura površine pogoršati, postati žilavija i suha, stoga nemojte ostaviti piletinu da se namače duže od noći. Prije nego odlučite marinirati pileća prsa, potrebno je znati da marinade nikada ne prodiru duboko u piletinu, već će marinada uvijek dati površinski okus jelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za način kako marinirati pileća prsa najvažnije je zarezati pileća prsa jer se time stvara veća površina za marinadu. Nakon što pripremite određenu marinadu, potrebno je rukama umasirati marinadu u pileća prsa. Način kako marinirati pileća prsa izuzetno je jednostavan jer nakon što u pileća prsa umasirate marinadu, potrebno je ostaviti sa strane dok se marinada upije i da okus piletini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo