Dobra marinada preduvjet je dobre pripreme mesa na roštilju. Kako marinirati meso za roštilj? Pratite recept i pripremite ukusnu marinadu za meso za roštilj. Recept prilagodite svom ukusu te dodajte začine prema želji.
Marinada za meso za roštilj:
- ⅓ šalice soja umaka
- ½ šalice maslinovog ulja
- ⅓ šalice limunovog soka
- ¼ šalice Worcestershire umaka
- 1 ½ žlice češnjaka u prahu
- 3 žlice sušenog bosiljka
- 1 ½ žlica sušenog peršina
- 1 žličica mljevenog papra
- Kako marinirati meso za roštilj:
Kada želite da vaše meso na roštilju bude savršeno, najprije ga morate marinirati. Prije samog mariniranja, važno je da pripremite sve sastojke koji su vam potrebni.
Stavite soja umak, maslinovo ulje, limunov sok, Worcestershire umak, češnjak u prahu, bosiljak, peršin i papar u blender.
Ako ste ljubitelj ljutih okusa, za mariniranje mesa na roštilju po želji možete dodati umak od ljutih papričica i češnjaka. Sve navedene sastojke zajedno promiješajte na velikoj brzini 30 sekundi dok se ne pretvore u homogenu cjelinu
Pripremljenom marinadom jednostavno prelijte željenu vrstu mesa koje ćete koristiti za roštilj. Pokrijte meso i stavite ga u hladnjak do osam sati, nakon čega možete uživati u roštilju.