Koja je svrha mariniranja mesa? Kako marinirati carsko meso? Ovdje ćete dobiti odgovor na oba pitanja. Evo kako marinirati carsko meso.
Za početak kako biste marinirali carsko meso trebate znati koje sastojke koristiti za marinadu. Najčešći sastojci koji se koriste su: sol, papar, šećer, soja umak, ocat, sok od limuna i bilje.
Mariniranje mesa jedan je od najčešćih, ali važnih koraka u kuhinji. U osnovi, marinirati znači dodati određenu aromu mesu. Evo što sve morate napraviti kako biste marinirali carsko meso na pravilan način.
Aromatizirajte carsko meso. Okus bilja i začina u marinadi prodire u unutrašnjost mesa. Ovaj korak je posebno važan za prženje uz miješanje jer začini imaju relativno kratko vrijeme da prodru u meso tijekom procesa kuhanja.
Omekšajte meso. Efekt omekšavanja je nešto manje učinkovit, ali ovisi o sastavu marinade. Bjelanjci i soda bikarbona uobičajeni su sastojci koji se koriste za omekšavanje mesa.
Koristite marinadu kao dio umaka. Marinada se može koristiti i kao dio sastojaka za izradu umaka tijekom procesa kuhanja. Sve su to korisni savjeti kako marinirati carsko meso.