Kuharica /

Kako na pravilan način kuhati poriluk?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada probali kuhati poriluk? Nije nimalo komplicirano, a dodaje jedinstven blagi okus svim jelima. Donosimo kako kuhati poriluk kao iskusni kuhar.

27.5.2022.
9:18
Pixabay
VOYO logo

Poriluk je lukovica, pa je u srodstvu s češnjakom, vlascem, ljutikom i lukom. Poriluk ima slatki okus luka koji dodaje dubinu juhama, varivima i tjesteninama. Međutim, s obzirom da je poriluk blaži od drugih lukovica, postoji mnogo više mogućnosti i načina kako kuhati poriluk.

Način kako kuhati poriluk započinje rezanjem. Prvo poriluk prepolovite po dužini. Zatim odrežite žilasto korijenje i tamnozeleno lišće. Zatim nastavite sa sjeckanjem bijelih i svijetlozelenih dijelova. Položite ih prerezanom stranom prema dolje na dasku za rezanje i izrežite ih na tanke polukrugove. Nakon što ste sav poriluk narezali na tanke ploške, dodajte ga u cjedilo. Isperite ih pod hladnom vodom. Kada je poriluk narezan, vrijeme je za način kako kuhati poriluk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj način kako kuhati poriluk je vrlo jednostavno. Najprije dodajte malo maslinovog ulja u tavi u zagrijte na srednje jakoj vatri. Zatim dodajte poriluk u tavu i pirjajte miješajući. Ovaj način kako kuhati poriluk gotov je za svega 5 minuta, odnosno dok poriluk ne omekša. Kuhani poriluk poslužite kao prilog i začinite po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo