Jedan od sastojaka mnogih recepata je štapić od vanilije. Kako i zašto koristiti štapić od vanilije?
Upotreba štapića od vanilije vrlo je jednostavna. Naime, oštrim nožem prođete po dužini štapića vanilije kako biste štapić podijelili na pola.
Počevši od jednog kraja, upotrijebite stražnju stranu noža da izdubite uljne sjemenke iz svake polovice štapića vanilije.
Ovisno o jelu, možete koristiti samo sjemenke ili sjemenke i štapiće, ali samo štapiće vanilije.
Sami štapići vanilije idealni su za suhu primjenu gdje je višak tekućine u receptu nepoželjan. Također, odlično su rješenje za korištenje u receptima u kojima se miješaju različiti okusi.
Štapići od vanilije najčešće se koriste kod pripreme glazura, šlaga, tijesta, a često su nezaobilazni sastojak mnogih kolača.
Na neki način štapić od vanlije kao začin možete upotrijebiti u gotovo svakom jelu ovisno o vlastitom ukusu.