Kuharica / Kako koristiti gustin na pravilan način?

Image
Foto: Pixabay

Tražite više informacija o tome kako koristiti gustin u kulinarstvu? Saznajte sve što trebate znati o gustinu i kako koristiti gustin na pravilan način.

18.11.2022.
9:42
Pixabay
VOYO logo

Gustin se često koristi kao sredstvo za zgušnjavanje kada se dodaje juhama, varivima i umacima. Gušći od brašna, potrebno je manje gustina da se tekućina zgusne do željene konzistencije.

Kako koristiti gustin?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada kuhate s gustinom, najbolje je umiješati ovaj sastojak u recept koji je na sobnoj temperaturi. Kada se gustin doda prevrućoj smjesi, toplina može uzrokovati neželjeno stvaranje gruda. Prije dodavanja bilo kakvog gustina u recept, preporučuje se prvo napraviti kašu. Da biste napravili kašu, jednostavno pomiješajte gustin s hladnom tekućinom kao što je voda.

Ova mješavina će stvoriti tvar poput paste koju zatim možete dodati u željeni recept. Korištenje ove metode za stvaranje kaše osigurat će da se gustin ravnomjerno rasporedi po receptu i da se ne razgradi toplinom. Ne preporučuje se zamrzavanje umaka i juha koje sadrže gustin. Zamrzavanje gustina može uzrokovati razgradnju molekula u škrobu, a nakon odmrzavanja tekućina neće imati istu teksturu kao prije. Sada ste sigurni kako se koristi gustin na pravi način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo