Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako koristiti gustin na pravilan način?

Tražite više informacija o tome kako koristiti gustin u kulinarstvu? Saznajte sve što trebate znati o gustinu i kako koristiti gustin na pravilan način.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Gustin se često koristi kao sredstvo za zgušnjavanje kada se dodaje juhama, varivima i umacima. Gušći od brašna, potrebno je manje gustina da se tekućina zgusne do željene konzistencije.

Kako koristiti gustin?

Kada kuhate s gustinom, najbolje je umiješati ovaj sastojak u recept koji je na sobnoj temperaturi. Kada se gustin doda prevrućoj smjesi, toplina može uzrokovati neželjeno stvaranje gruda. Prije dodavanja bilo kakvog gustina u recept, preporučuje se prvo napraviti kašu. Da biste napravili kašu, jednostavno pomiješajte gustin s hladnom tekućinom kao što je voda.

Ova mješavina će stvoriti tvar poput paste koju zatim možete dodati u željeni recept. Korištenje ove metode za stvaranje kaše osigurat će da se gustin ravnomjerno rasporedi po receptu i da se ne razgradi toplinom. Ne preporučuje se zamrzavanje umaka i juha koje sadrže gustin. Zamrzavanje gustina može uzrokovati razgradnju molekula u škrobu, a nakon odmrzavanja tekućina neće imati istu teksturu kao prije. Sada ste sigurni kako se koristi gustin na pravi način.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike