Pčelinji proizvodi /

Kako jesti med u saću?

Image
Foto: Pixabay

Saće je struktura šesterokutnih stanica koje pčele koriste za pohranu sirovog meda, peludi, propolisa, matične mliječi, pa čak i ličinki. Kako jesti med u saću?

11.6.2022.
12:28
Pixabay
VOYO logo

Saće obično sadrži sirovi med, koji je sladak, i sam pčelinji vosak, koji je žvakav i ima sličan osjećaj u ustima kao žvakaća guma. Kako jesti med u saću govori i činjenica da komadiće saća možete jesti same kao slatki zalogaj.

Saće možete staviti i u smoothie kao zaslađivač ili ga dodati u salatu ili namaz za specijalitete. Možete preliti topli kruh, engleske muffine, vafle ili sladoled od vanilije s saćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirovo saće ima malu ili nikakvu nutritivnu vrijednost, ali tekući med ima antioksidativna i protuupalna svojstva. Med je prirodno sredstvo za suzbijanje kašlja i može smiriti alergije ili dugotrajni kašalj. Sirovi med je nefiltriran, pa sadrži enzime pčela koji medu daju antimikrobna i antibakterijska svojstva.

Stoga ako imate priliku jesti med u saću nećete pogriješiti, već suprotno vaš organizam će imati puno dobrobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo