Saće obično sadrži sirovi med, koji je sladak, i sam pčelinji vosak, koji je žvakav i ima sličan osjećaj u ustima kao žvakaća guma. Kako jesti med u saću govori i činjenica da komadiće saća možete jesti same kao slatki zalogaj.
Saće možete staviti i u smoothie kao zaslađivač ili ga dodati u salatu ili namaz za specijalitete. Možete preliti topli kruh, engleske muffine, vafle ili sladoled od vanilije s saćem.
Sirovo saće ima malu ili nikakvu nutritivnu vrijednost, ali tekući med ima antioksidativna i protuupalna svojstva. Med je prirodno sredstvo za suzbijanje kašlja i može smiriti alergije ili dugotrajni kašalj. Sirovi med je nefiltriran, pa sadrži enzime pčela koji medu daju antimikrobna i antibakterijska svojstva.
Stoga ako imate priliku jesti med u saću nećete pogriješiti, već suprotno vaš organizam će imati puno dobrobiti.