Ne postoji kompliciran način za jesti grejp. Prilikom izbora grejpa pripazite. Odaberite lijep grejp u trgovini. Grejp bi trebao biti tvrd, ali ne previše tvrd. Grejp ne dozrijevaju mnogo nakon što su ubrani, pa birajte mudro. Kada ste odabrali grejp, operite ga pod mlazom hladne vode.
Za prvi način prepolovite grejp po pola. Ukoliko preferirate možete pošećeriti polovice grejpa. Umetnite žlicu (idealno onu koja je oštrija na vrhu) u grejp i izvadite komad. Zagrizite, izbjegavajući gorke, teško žvakaće "zidove" koji odvajaju segmente grejpa. Grejp možete nastaviti jesti žlicom.
Drugi način kako jesti grejp je da ga narežete u manje komade. Pomoću malog noža izrežite grejp na pola. Svaku polovicu izrežite na klinove. Svaku polovicu ponovno izrežite na pola i ponavljajte dok se ne proizvedu standardni klinovi. Izrežite duž kore kako biste uklonili samo voće. Izrežite klin na pola i uklonite središnje žile. Sada biste trebali imati samo komade mesa grejpa koji su spremni za jesti.
Treći način kako jesti grejp je grejp na salatu. Grejp se odlično slaže sa salatom. Izrežite komade gore navedenom metodom i pomiješajte s rukolom (ili salatom po vašem izboru), feta sirom, orasima i malom količinom octa za zdrav i ukusan obrok.
I kao zadnji način za jesti grejp nećemo ga jesti nego piti. Jednostavno prerežite grejp po pola i iscijedite ga u čašu i vaš sok od grejpa je spreman za piti.
Ovo su samo neki načini kako jesti grejp, ukoliko imate svoj ukusniji način podijelite ga s nama u komentarima.