Svinski kare može se pripremiti na različite načine, a jedan od češćih načina pripreme je pečenje u pećnici. Kako pravilno ispeći svinjski kare u komadu u pećnici? U čemu je tajna sočnog i mekanog svinjskog karea pečenog u komadu u pećnici?
Sastojci potrebni kako biste ispekli svinjski kare u komadu:
- 1 kg svinjskog karea
- 1 1/2 žlice maslinovog ulja
- 2 žličice paprike
- žličica smeđeg šećera
- češnjak u prahu i luka u prahu - prema želji
- 2 žličice soli
- 1/2 žličice crnog mljevenog papra
Stavite pećnicu na zagrijavanje na 175 stupnjeva Celzijusa. Svinjski kare posložite u posudu za pečenje. Sve navedene sastojke pomiješajte u manjoj posudi i premažite svinjski kare. Dodajte 1/2 šalice temeljca i 1/2 šalice vode oko svinjetine. Poklopite i ostavite da se peče 20 minuta. Zatim maknite poklopac i pecite još 15 minuta. Podlijte opet i pecite još 15 minuta.
Kada vidite da je svinjski kare dovoljno pečen, premjestite ga na veći tanjur i pokrite folijom i pustite da odmori barem 10 minuta. Sočni svinjski kare najbolje je rezati odmah i poslužiti uz prilog prema želji.