Kuharica /

Kako ispeći svinjski kare u komadu?

Image
Foto: Pixabay

Kako biste savršeno ispekli svinjski kare u komadu, važno je da ga pečete sporo i na niskoj temperaturi kako ga ne biste presušili.Kako ispeći svinjski kare u komadu?

6.5.2023.
13:41
Pixabay
VOYO logo

Svinski kare može se pripremiti na različite načine, a jedan od češćih načina pripreme je pečenje u pećnici. Kako pravilno ispeći svinjski kare u komadu u pećnici? U čemu je tajna sočnog i mekanog svinjskog karea pečenog u komadu u pećnici?

Sastojci potrebni kako biste ispekli svinjski kare u komadu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog karea
  • 1 1/2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žličice paprike
  • žličica smeđeg šećera
  • češnjak u prahu i luka u prahu - prema želji
  • 2 žličice soli
  • 1/2 žličice crnog mljevenog papra

Stavite pećnicu na zagrijavanje na 175 stupnjeva Celzijusa. Svinjski kare posložite u posudu za pečenje. Sve navedene sastojke pomiješajte u manjoj posudi i premažite svinjski kare. Dodajte 1/2 šalice temeljca i 1/2 šalice vode oko svinjetine. Poklopite i ostavite da se peče 20 minuta. Zatim maknite poklopac i pecite još 15 minuta. Podlijte opet i pecite još 15 minuta.

Kada vidite da je svinjski kare dovoljno pečen, premjestite ga na veći tanjur i pokrite folijom i pustite da odmori barem 10 minuta. Sočni svinjski kare najbolje je rezati odmah i poslužiti uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo