Recept i priprema /

Kako ispeći mekan i sočan svinjski but?

Image
Foto: Pixabay

Kako ispeći svinjski but? Ovdje se nalaz recept kako ispeći svinjski but na najbolji način.

4.6.2022.
11:21
Pixabay
VOYO logo

Vrlo je jednostavan za kuhanje, a krajnji rezultat je ukusno jelo koje će impresionirati vašu obitelj. Kako ispeći mekan i sočan svinjski but?

Kako ispeći svinjski but uz sljedeće sastojke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog buta
  • 15 suhih šljiva bez koštica prerezanih na pol
  • 2 šalice bijelog vina
  • pola šalice blanširanih oguljenih badema
  • 6 velikih režnjeva češnjaka
  • 1,5 šalice soka od ananasa
  • pola većeg bijelog luka nasjeckanog
  • 2 žlice masti ili maslaca
  • 1 čajna žličica soli
  • ¼ žličice crnog papra

Kako ispeći svinjski but:

U blender stavite češnjak, nasjeckani luk, sol i papar sa šalicom vina. Blendajte dok ne dobijete pastu i ostavite sa strane. Oštrim nožem napravite rezove na mesu. U zareze koje ste napravili na mesu unesite bademe i suhe šljive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naspite vino po mesu. Meso premažite sa 2 žlice svinjske masti. Stavite svinjski but u vrećicu za pećnicu, a zatim u veliku tepsiju. Pomiješajte sok od ananasa s pastom koju pripremite u blenderu i prekrijte meso.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko 3 sata. Nakon tog vremena otvorite vrećicu pazeći pri otvaranju kako biste izbjegli opekline parom. Vratite u pećnicu i nastavite peći još pola sata podlijevajući meso vlastitim sokom dok ne porumeni. Svinjski but je gotov i spreman za posluživanje s prilogom prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo