Vrlo je jednostavan za kuhanje, a krajnji rezultat je ukusno jelo koje će impresionirati vašu obitelj. Kako ispeći mekan i sočan svinjski but?
Kako ispeći svinjski but uz sljedeće sastojke:
- 1 kg svinjskog buta
- 15 suhih šljiva bez koštica prerezanih na pol
- 2 šalice bijelog vina
- pola šalice blanširanih oguljenih badema
- 6 velikih režnjeva češnjaka
- 1,5 šalice soka od ananasa
- pola većeg bijelog luka nasjeckanog
- 2 žlice masti ili maslaca
- 1 čajna žličica soli
- ¼ žličice crnog papra
Kako ispeći svinjski but:
U blender stavite češnjak, nasjeckani luk, sol i papar sa šalicom vina. Blendajte dok ne dobijete pastu i ostavite sa strane. Oštrim nožem napravite rezove na mesu. U zareze koje ste napravili na mesu unesite bademe i suhe šljive.
Naspite vino po mesu. Meso premažite sa 2 žlice svinjske masti. Stavite svinjski but u vrećicu za pećnicu, a zatim u veliku tepsiju. Pomiješajte sok od ananasa s pastom koju pripremite u blenderu i prekrijte meso.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko 3 sata. Nakon tog vremena otvorite vrećicu pazeći pri otvaranju kako biste izbjegli opekline parom. Vratite u pećnicu i nastavite peći još pola sata podlijevajući meso vlastitim sokom dok ne porumeni. Svinjski but je gotov i spreman za posluživanje s prilogom prema želji.