Sve što trebate kako bi ispekli smrznuti pomfrit je posuda, ulje ili mast, ovisi o preferencijama te zamrznuti pomfrit. U ovom članku ću dati recept kako ispeći smrznuti pomfrit na ulju.
Ulijte ulje u posudu te stavite na vatru. Vrlo je bitno da vatru ne pojačate do kraja, nego ostavite na srednje jakoj vatri kako se krumpirići ne bi prepekli izvana a ostali sirovi iznutra. Kada se ulje zagrije, ubacite željenu količinu krumpirića u posudu. Važno je da svi krumpirići budu ispod visine ulja. Pomfrit pomiješajte nekoliko puta tijekom pečenja kako se ne bi zalijepili za rub posude ili jedni za druge.
Ostavite na vatri 7 do 8 minuta. Ukoliko volite hrskaviji pomfrit, izvadite ga iz posude i ocijedite, zatim vatru pojačajte do kraja te kada se ulje dovoljno zagrije vratite ih u posudu dok ne porumene. Ponovno ih izvadite iz posude i ocijedite. Ukoliko želite manje hrskavi pomfrit ostavite na srednje jakoj vatri još nekoliko minuta dok blago ne porumene te ih ocijedite i izvadite. Posložite krumpir na papirnate ručnike kako bi ručnici upili mast iz pomfrita.
Sada kada znate kako ispeći smrznuti pomfrit uvijek će biti kao iz restorana. Dobar tek!