Pomfri iz friteze na vrući zrak je skoro istog okusa poput pomfrija pečenog na ulju. Izvana su hrskavi, a u sredini kremasti. Ali postoji jedna ključna razlika između pomfrija iz friteze na vrući zrak i pomfrija pečenog na ulju. Za ovaj način kako ispeći pomfri u fritezi na vrući zrak potrebna vam je samo mala kapljica ulja te je takav pomfri puno zdraviji.
Sastojci potrebni za pripremu pomfrija u fritezi na vrući zrak su:
- 2 velika krumpira narezana u oblik za pomfri
- maslinovo ulje
- sol
Kako ispeći pomfri u fritezi na vrući zrak:
Prvi korak kako ispeći pomfri u fritezi na vrući zrak je zagrijavanje friteze na 180°C. Pomfri prelijte s malo maslinovog ulja i posolite. Rukama ravnomjerno rasporedite maslinovo ulje i sol.
Sljedeći korak kako ispeći pomfri u fritezi na vrući zrak je dodavanje pomfrija u fritezu. Stavite pomfri u fritezu u jednom sloju pazeći da se krumpirići ne dodiruju. Pecite pomfri u fritezi na zraku 10 do 12 minuta, okrečući ih na pola. Ako vam nakon isteklog vremena pomfri nije dovoljno hrskav, pržite ih još nekoliko minuta.
Posljednji korak kako ispeći pomfri u fritezi na vrući zrak je vraćanje krumpira u fritezu. Nakon što ste ispekli pomfri u fritezi na vrući zrak u nekoliko serija, vratite sav pomfri u fritezu te zagrijte još 2 minute. Ovaj način kako ispeći pomfri u fritezi na vrući zrak je gotov i pomfri je spreman za posluživanje. Dobar tek!