Kako bi ste ispekli pljeskavice u tavi, prvo ih morate oblikovati od goveđeg mljevenog mesa i začiniti po želji. Stavite pljeskavice u hladnjak dok zagrijete tavu od lijevanog željeza ili tavu od nehrđajućeg čelika na srednje jakoj vatri. Hladna temperatura će spriječiti da se mast otopi sve dok ne dođe u vruću tavu.
Također će pomoći da se vaše pljeskavice lijepo zapeku i budu lagano hrskave izvana bez da se prepeku iznutra. Kad se tava gotovo dimi, svaku pljeskavicu za hamburger obilno začinite solju s obje strane. Dodajte komadić maslaca u tavu i miješajte dok ne bude dobro premazana; to će spriječiti da se pljeskavice zalijepe i lijepo će se pržiti.
Stavite pljeskavice u tavu, pazeći da između svake pljeskavice ostavite malo prostora za disanje.
Pecite pljeskavice 3 do 4 minute, dok se dobro ne zapeku s donje strane. Širokom tankom lopaticom okrenite pljeskavice i pecite ih u tavi još 3 do 4 minute dok ne postignu željenu unutarnju temperaturu.
Osim svježih pljeskavica, u tavi možete ispeći i prethodno smrznute pljeskavice.