Kako dolazi ljeto tako se i vaš vrt pretvara u oazu finih domaćih proizvoda. Paprika različitih boja za par minuta može se naći na vašem stolu. Stoga evo jedan odličan način kako ispeći papriku u pećnici.
Kako ispeći papriku u pećnici?
- paprike (količina po želji)
- lovorov list po želji
- sol
- ulje
Upute za pripremu: Paprike operite, osušite s papirnatim ručnicima i posložite na posudu za pečenje. Pećnicu je potrebno zagrijati na temperaturu od 200 °C. Paprike pecite tako dugo dok s jedne strane ne dobiju crnu koricu te ih onda okrenite i ostavite da se tako zapeku i s druge strane. Nakon što je paprika pečena, a želite skinuti kožicu, prebacite je u posudu i poklopite. S vremenom će pečena paprika pustiti sok te će se kožica bez problema skinuti. Papriku spremite tako da je izrežete na filee i stavite u staklenku u koju dodate sol po želji i lovorov liste, a sve zajedno zalijete s uljem tako da paprike budu potpuno potopljene u ulju.