Kako ispeći lignje da ne budu žilave? Često lignje ispadnu žilave nakon pečenja i onda se pitate zašto su uopće popularne? Najvjerojatnije ih niste ispekli na pravilan način. Kako ispeći lignje da ne budu žilave?
Lignje se moraju peći ili vrlo kratko ili jako dugo. Sve između postaje vrlo gumeno. Dvije minute na jakoj vatri je dovoljno. Osim toga, trebat će najmanje 30 minuta do sat vremena da se ponovno omekšaju.
Evo još jedan trik kako ispeći lignje da ne budu žilave. Za drugačiji pristup brzom kuhanju, prokuhajte lignje tako što ćete ih baciti u brzo kipuću vodu ne duže od jedne minute. Uronite u ledenu vodu da prestanete kuhati. Dobro ocijedite, narežite po želji i marinirajte u svom omiljenom dresingu. Lignje u većini recepata mogu se zamijeniti školjkom ili ušicom. Okus i tekstura su vrlo slični. Tako da uvijek možete zamijeniti lignje s nečim drugim, ako uvijek ispadnu žilave.