Kuharica /

Kako ispeći carsko meso u komadu

Image
Foto: Pixabay

Odlučili ste pripremiti carsko meso u komadu za ručak, ali kako ispeći carsko meso u komadu da postane sočno i mekano?

28.11.2021.
11:46
Pixabay
VOYO logo

Carsko meso u komadu odlična je ideja za ukusan ručak. Kako ispeći carsko meso u komadu da postane sočno i mekano?

Kako bi carsko meso bilo sočno i mekano važna je dobra marinada. Za mariniranje koristite sol, papar i začine prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kožicu na carskom mesu zarežite na kockice i možete krenuti sa mariniranjem. Začine utrljajte na meso te prelijte uljem. Ostavite neka tako odstoji preko noći.

Sljedeći dan meso stavite u posudu za pečenje i poklopite. Pećnicu zagrijete na 220 stupnjeva Celzijevih te stavite carsko meso u komadu u pećnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakih pola sata, izvadite meso iz pećnice i zalijte ga sokovima za još bolju aromu pa vratite u pećnicu.

Nakon dva sata, meso bi trebalo biti već skoro gotovo pa sada možete maknuti poklopac kako bi se kožica fino zapekla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo